Meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie over dit object, vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug:

Naam*:
Telefoonnummer*:
E-mail*:
Project:

Brochure aanvragen

Wilt u graag de brochure van dit object ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in en wij sturen u de brochure toe:

Naam*:
E-mail*:
Telefoonnummer*:
Project:
 

Energielabel woningen

4260846

Schematische weergave hoe u aan het label komt? Klik hier!

Het energielabel is niet nieuw. Het definitief energielabel is dat wel en deze is per 1 januari 2015 verplicht bij de verkoop of verhuur van iedere woning.

Voorlopig energielabel
Bent u nu al benieuwd naar uw energielabel? Via de energielabel-checker vindt u informatie over uw energielabel. Door het invullen van uw postcode en huisnummer wordt op basis van het bouwjaar en het type woning een voorlopig energielabel bepaald. Zo’n voorlopig label is best nuttig, want aan de hand hiervan kunnen marktpartijen u uitleggen hoe uw huis energiezuiniger gemaakt kan worden.

Hoe kom ik aan het definitieve label?
U kunt uw voorlopige energielabel nu al inzien op de website www.zoekuwenergielabel.nl. Het voorlopige label heeft echter geen formele status, u zult het dus eerst definitief moeten maken om aan uw verplichting te kunnen voldoen!

U kunt dit doen door:

–          Inloggen met DigiD op www.energielabelvoorwoningen.nl;
–          Woninggegevens aanpassen (max. 10 vragen over energetische maatregelen);
–          Bewijs uploaden (zoals aankoopdocumenten, foto’s);
–          Erkend deskundige kiezen die de aanvraag gaat controleren/ valideren;
–          Verzoek versturen.

Houdt u er wel rekening mee dat het valideren van het label door een erkend deskundige enkele werkdagen in beslag zal nemen en mede afhankelijk is van de door u verstrekte informatie! Naar verwachting kost het valideren van het label maximaal een paar tientjes.

Energie-Index
Met de nieuwe regels omtrent het energielabel zal het energieprestatiecertificaat vanaf dezelfde datum overgaan in de Energie-Index. De Energie-Index is de indicator van de energieprestatie van een woning. Hoe lager de Energie-Index, hoe beter. Deze index wordt berekend op basis van de gebouweigenschappen, gebouwgebonden installaties en een gestandaardiseerd bewonersgedrag. Bij een Energie-Index ontvangt u automatisch een definitief energielabel.

Meer nieuws